Många lär sina hundar olika tricks för att aktivera dem och ha kul tillsammans. Men efter några vändor kan fantasin tyvärr ta slut litegrann….

Här kommer några tips på var du kan få lite inspiration och nya

Loveyourdog (kul sida med bilder och film som beskriver hur man gör!)

Useful dog tricks (en film)

Amazing funny dog tricks (youtube klipp)

Några roliga grejer jag gillar är att tex lära hunden att göra något roligt efter en fråga tex. att gäspa på signal. Om du väntar in beteendet naturligt och markerar det/klickar och belönar det så kan du efter många repetitioner lägga på en kul signal som du lär in genom att upprepa ordet i samband med ett beteende. tex. om du frågar hunden är du trött så kan trött vara signalen för att gäspa el. roligare.. ” var det roligt?” och då gäspar hunden till svar… dvs det var jättetråkigt, på skoj!

Eller om du fångar beteendet att nysa så kan du lära in en signal för det. tex. är du förkyld? Eller lära hunden att morra på signalen ”vad tycker du om vädret idag? el vad tycker du om brevbäraren etc. hihi.

Det finns förstås massa litteratur i ämnet: Jag rekommenderar boken: 101 Dog Tricks av Kyra Sundance – Great Fun For All . Kolla in min filmsida under ”hundsport och tricks blandat” så hittar du exempel på det som finns i boken.

En annan mycket trevlig bok där du även får många svar om hur du egentligen gör steg för steg när du lär in något nytt : Klickerglädje av Melissa C Alexander

x Logo: Shield
This Site Is Protected By
Shield