För andra hundar:  Några råd för dig som delar revir  med en  människa!  / av Buster den orädde.

  1. När du kommer till en ny familj och saknar din mamma. Se till att kissa så ofta du kan på olika platser i huset, då kommer du att få mycket uppmärksamhet! Gnäll så ömkligt du kan och vifta bara på svansen som om du inte förstår något när de kräver något av dig.  Du kommer att mötas av leenden och vänliga ord ändå.  (Den chansen får du inte igen senare…) Upprepa detta gärna nattetid för bäst effekt. OM du lyckas få ut din matte så se till att inte kissa genast, det kommer annars att leda till att människan snabbt slänger in dig igen och gömmer sig själv under täcket.
  1. Håll dig i närheten när din människa tar av sig ”skinnet” ,  ungefär  när solen gått ner. De godaste delarna , de kallas strumpor på människospråket, har en tendens att hamna på golvet och glömmas bort. Skynda dig att sniffa och tugga  i dig alla ljuvliga dofter, du har hela natten på dig. Men se till att hålla dig undan på morgonen då de upptäcker spår av dina tänder. Försök ev. att lägga strumpan i kattens bädd innan människorna vaknar.
  1. För att få del av reviret i den s.k. soffan ska du iaktta noggranna förberedelser. Börja med att lugnt gå nära, se glad och gullig ut, då lockas människan att känna på din mjuka päls. Då är chansen stor att du också kan smyga upp din haka på mattes knä. Utnyttja detta tillfälle väl, lyft upp en tass som om du ville ge din matte en kram. Vips så blir du upplyft till soffan. Återupprepa detta så många gången du kan så kommer du snart att kunna hoppa upp i soffan och luta dig mot den skönaste kudden själv utan att din matte reagerar på att du inkräktar. Om du glömmer bort dessa steg är risken stor att du i stället bryskt puttas ner på golvet igen.
  1. Ät aldrig torrfoder direkt när du får den!! OBS! Varning, risken är stor att människan köper en dubbel storpack av dessa tråkiga kulor. Gå lugnt fram till skålen men håll dig från att äta, låtsas som om du provsmakar men lämna snarast skålen igen. För en starkare effekt kan du gnälla lite så får människan ett s.k. dåligt samvete. Jag vet inte riktigt vad det är men det är effektivt att använda sig av vid många tillfällen . Snart kommer de att ge goda köttbullar och korvar i stället. Men låt dem inte försöka lura dig genom att blanda i det goda i det andra… ett vanligt trick bland människor..
  1. Lägg märke till hur mycket människor använder sina framtassar, de ger många signaler med dessa. Vissa väldigt svårtolkade som när de sträcker fram ena tassen mot dig, särskilt om de sträcker ut en lång klo också, det kan misstolkas som en leksignal eller en undergivenhets signal men betyder att du nog bör avsluta det du ev. sysslar med för tillfället och hålla dig lugn. Du kan använda dina egna tassar väldigt effektivt för t.ex. få människor att öppna sina dörrar. Då ska du lyfta tassen mot dörren och krafsa på den. Samma teknik kan du använda när du vill bli kliad, fast då krafsar du på människan ben. Bry dig inte om deras valhänta försök att undvika dig. Fortsätt en stund till så får du det du vill. För snabbast bästa effekt, undvik att gå på marker där du sliter ner dina klor…

Fortsättning följer……

x Logo: Shield
This Site Is Protected By
Shield