Klickergrund start 18/2 kl 18-19.45
Mer info på Hundspektra.se

Missa inte denna roliga kurs som ger dig verktyg att använda vid träning i alla hundsportgrenar och som ger dig och din hund många roliga stunder! Dessutom är det något du kan sysselsätta din hund effektivt med inomhus vid dåligt väder.
I klickerkursen tränar vi med positiva metoder som grundar sig på operant inlärning och vi använder oss främst av tekniker som markörträning med klicker och luring, men provar även på lite capturing och shaping. Vi använder en klicker för att markera rätt beteenden och belönar sedan hunden med godis.

För att vi som tränare också ska hålla uppe motivation och fokus samt ha ett extra roligt mål att sikta mot så ger kursen en möjlighet för hunden att efter kursen erövra en titel som ”Novice trick dog” genom organisationen Do More With Your Dog, och den kända hundtricksexperten Kyra Sundance. Jag är under utbildning genom dem, och beräknar att bli Certified Trick Dog Instructor i vår.
Jag har en 1-årig klickertränarutbildning i botten, något som jag alltid bär med mig sedan den är att man ska ha en god relation med sin hund, ha en bra timing och använda effektiva belöningsmetoder, vilket är en viktig nyckel för att nå uthållighet och motivation hos hunden och ett bra resultat. Positiva träningsformer som klickerträning bygger upp relationen med hunden och förstärker bandet mellan hund och människa.

Kursinnehåll

Vi börjar med att klicka in hunden, och jobbar sedan med en del grundbeteenden som du har nytta av i till exempel agility och lydnad, vi gör en individuell planering och bestämmer träningsmål. Därefter jobbar vi vidare med olika beteenden/tricks. Genom att ha stegvisa mål i kursen att sikta mot vill jag inspirera och motivera er till att fortsätta utvecklas. Mellan kurstillfällena behöver ni repetera det ni lärt hunden för att få en bra inlärningseffekt. Många av tricken bygger på varandra så det är bra att inte missa något kurstillfälle. Men om ni skulle råka göra det får ni träna lite extra hemma. Vi utvärderar resultat kontinuerligt för att ni ska få god feedback.

Kursen passar alla åldrar och typer av hundar, om din hund inte klarar att vara lös bland andra hundar får du lov att använda koppel.

Hoppas vi ses!
Tiina Pakkanen

IMG_5938.PNG

x Logo: Shield
This Site Is Protected By
Shield