Vilket är ert roligaste hundtrick? Eller var det ett tag sedan du lärde din hund något roligt trick? Tar fantasin slut ibland? Jobbigt att komma på något du kan lära hunden? Då tycker jag att du ska skaffa en bok med tips på övningar.
För det passar en bok om klickerträning för i dem brukar det finnas massor av roliga tricks som du kan lära din hund. Även om du inte vill använda klicker. Eller googla lite på nätet efter inspiration.
Jag brukar ibland även kolla på filmklipp på youtube och då särskilt på freestyletävlingr med duktiga ekipage, förutom att det finns en uppsjö av klickerträningsfilmer att kolla på.

Det finns verkligen oändliga möjligheter för vad man kan lära sin hund.
Jag gillar att utmana mig och min hund med något speciellt kanske lite svårare trick. Det är så fantastiskt roligt när man lyckas efter många intensiva träningspass.
En väldigt duktig djurtränare är Ken Ramirez, han har tränar massor med djur av alla slag. Jag tänkte inte göra någon längre presentation av honom nu men berätta om en utmaning som han fick av sin publik på en föreläsning en gång. Utmaningen var att han skulle lära sin hund att hämta öl från kylskåpet. Folk i publiken skrattade lite och kanske inte tog det på så stort allvar just då utan såg det som en rolig kommentar men Ken antog utmaningen och gick hem och knåpade på en träningsplan.. Utmaningen skulle innebära fler enskilda moment som skulle behöva tränas in separat tex gå till kylskåpet, öppna dörren, känna igen en ölflaska och ta den i munnen, bära ölflaskan, gå med den till Ken och avlämna den.
En tid senare hade han lärt sin hund hela kedjan av moment och då han senare på en ny föreläsning träffade dem som utmanat honom kunde han visa upp det. Han satte sig lugnt och bad hunden hämta en öl åt honom, varpå hunden gick till ett kylskåp , öppnade dörren, tog en öl och lämnade den till Ken. Historierna går sedan isär lite men det sägs att Ken sen stolt öppnade ölflaskan och började halsa ur den.. Men att hunden då gick och hämtade en mugg som han la i knät på Ken 😉 haha, hade i alla fall varit kul att fått se detta. Utmaningen var lite annorlunda men egentligen inte så svår i sig för en hund att utföra. Som sagt det är bara vår egen fantasi som oftast sätter stopp.

20130204-084453.jpg

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →