En fasa för de flesta hundägare är om hunden skulle försvinna en dag.. Springa bort, bli stulen eller bli så sjuk att den inte klarar sig.. Och kanske en del också har en plan för hur man ska agera i de lägena.
Men hur många har tänkt tanken på hur det skulle bli om det var tvärtom? Att man själv plötsligt inte kan finnas där för hunden? Kanske man plötsligt blir sjuk eller skadad och hamnar på sjukhus.. Vem tar hand om hunden? Kan de hämta hunden?

Det är viktigt att man är förberedd på denna situation, annars kan det få allvarliga konsekvenser för hunden, och dig själv..
Om ingen har tillsyn över hunden och sköter den så klarar den sig inte och kan hinna dö innan tex grannar reagerar på att hunden blivit ensam. Om någon uppmärksammar detta men det inte finns någon anhörig eller vän att få tag på som kan ta hand om hunden så kan det bli ett omhändertagande av hunden genom Länsstyrelsen och den kan bli omplacerad till ett nytt hem.. Om man hittar något…

Så vad ska man göra?
Se till att ha uppgifter med dig tex i plånboken, om att du har en hund hemma, uppgifter om vem som kan kontaktas för att ta hand om hunden och om det är något annat viktigt att veta om hunden, tex om den har mediciner. Se till att ha en så stor vattenskål så att vattnet räcker minst ett dygn om det dröjer med hjälp till hunden. Prata med grannar om att de ska uppmärksamma och agera om de märker något ovanligt, tex att hunden gnäller eller skäller på ovanliga tider då den inte brukar göra så. Se till att någon som du vet kan hjälpa dig med att ta hand om hunden har en nyckel hem till dig. I värsta fall går det förstås att bryta upp låset..

20130923-081658.jpg

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →