Håller du med?
En hund är ärlig
Ljuger inte

Ja, hur är det.. Är en hund ärlig? Kan en hund ljuga? Inte på vårt vårt sätt såklart men min valp är rätt bra på att få saker han vill ha genom att ”luras” I alla fall. Han vill tex gärna ha något som min andra hund har, säg ett tuggben. Då kan valpen hämta andra saker, ställa sig bredvid och leka väldigt entusiastiskt med föremålet i fråga, hjälper inte det hämtar han nästa sak. Leker lika livligt och intensivt med det.
I vanliga fall springer han omkring lite med saken och söker min uppmärksamhet, kanske försöker få mig att hänga med på en dragkamp.
Men inte när han vill ha något från den andra hunden. Nä, då håller han sig tätt intill den andre som fortsätter tugga på det ben valpen så gärna vill ha, egentligen. Men nu slänger valpen upp sin leksak, i luften och gör krumbukter och glädjeskutt, och ger sken av ” åh vad jag älskar min leksak” .

DÅ kan inte den andra hunden koncentrera sig lika fullt ut på sitt ben, har valpen något som är värt mer..? Han släpper snabbt benet för några sekunder och kastar sig efter pipleksaken som just sekunden innan var i valpens ägo men som han släppt så fort han såg den andre vara på väg upp.. bakom ryggen på honom har valpen på en millisekund snott benet och när den andre inser sitt misstag har valpen redan sprungit iväg på säkrare avstånd..
Helt klart lurade valpen den andra hunden!

20131001-081322.jpg

x Logo: Shield
This Site Is Protected By
Shield