Plötsligt är din hund försvunnen.. Du har tänkt på det och varit rädd för att det ska hända! Men är du tillräckligt förberedd? Eller kommer du vara en av dem som aldrig hittar din hund och alltid kommer undra vad som hände den.. men aldrig få svar. Det är en fruktansvärd känsla.. Tyvärr händer det många.
Om du har bra koll på din hund minskar risken att den försvinner men det kan ändå ske på ett ögonblick, i värsta fall sker det för att hunden blir stulen tex när den är lämnad obevakad i bilen. Då är chansen minimal att få tillbaka den, speciellt om det inte finns vittnen. Och lämnar du hunden bunden utanför en affär.. Oj, det skulle jag aldrig våga göra, så lätt det är för någon att bara knyta upp kopplet och gå iväg med hunden, ingen skulle reagera.. Stulna hundar säljs oftast. En del används av missbrukare för att testa droger på. En del används som byten för att träna kamphundar.. Absolut inget du vill ska hända med din hund i alla fall..

Men om den ”bara” är bortsprungen kanske du har turen att hitta den igen, förhoppningsvis oskadd. Eller så har hunden turen att möta en människa som gärna vill hjälpa hunden att hitta hem! Men då kanske det inte går!! Jag har själv råkat ut för att hitta en hund som sprang skadad längs en stor väg och fångat in den. Efter väldigt mycket trasslande fann jag en matte som gått i ovisshet och oro länge för sin saknade vän..

Ska det finnas någon chans att din hund kommer hem till dig igen måste du se till att den är märkt! Den ska vara helst vara registrerad både i kennelklubbens register, se till att hålla kontaktuppgifter synliga och aktuella, och i jordbruksverkets hundregister, det är det dessutom krav på.
Ta inte för givet att veterinären skickat in uppgifter för registrering efter du märkt din hund, för det gör inte de flesta. Du ska alltså göra det själv!
Om din hund försvinner och du letar efter den kan du:
-Göra en polisanmälan
-Ringa djurskyddet, olika organisationer och djurhem i området.
-Sätta upp lappar i områden där hunden kan tänkas finnas med info om hunden, bild på hunden och dina kontaktuppgifter.
-använda hela ditt kontaktnät och sociala medier som facebook och efterlys hunden där eller samla folk för att leta
-Ringa djursjukhus och andra veterinärer
i området.
-utfästa en belöning till den som hittar hunden eller kan lämna uppgifter så den hittas.
-Ringa lokalradion, har man tur så berättar de om det i sändningen.

Jag har själv både hjälpt bortsprungna hundar och även drabbats av den skräck man känner när ens egen hund är borta så jag vet hur det känns…

Har ni fler ideér om vad man kan göra för att hitta sin hund så kan ni gärna lämna en kommentar så fyller vi på listan!

20120628-090328.jpg

x Logo: Shield
This Site Is Protected By
Shield