Ju oftare man tränar på något och ju bättre kvalitet man har vid inlärningen desto bättre sitter det kvar i minnet. Det hundarna blir förstärka för ofta kommer med hög sannolikhet att hända igen.
Så varför inte använda oss av detta lite mer även i vardagen för att få hunden att kunna utföra beteendet som vi vill och så att hunden lättare förstår vad vi vill och vet att det lönar sig?

Vi har massor med små tillfällen under en dag att utnyttja. Tex du som har problem med en hund som tjuvstartar på tävling, passa på varje gång du ska gå ut med hunden, varva gång den ska få mat eller varje gång du ska leka med den att begära att den ska sätta sig först.

Var supernoga med dina kriterier för när hunden får starta dvs avbryta sittandet för att få gå ut genom dörren, gå fram till matskålen eller få ta leksaken.

För att förstärka inkallningen så se till att passa på att säga signalen för det när hunden springer mot dig av sig själv också och belöna detta i princip varje gång ett tag. Använd aldrig din inkallningssignal om du inte är säker på att hunden kommer att komma, och säg den inte samtidigt som hunden är på väg bort från dig….
Du hittar säkert ännu mer du vill att hunden ska utföra i olika sammanhang och som du kan förstärka i vardagen. Gå runt hinder tex skicka hunden runt träd flera gånger under en skogspromenad? Lägga hunden varje gång du passerar en ny miljö för att vänja den vid störningar?
Bara fantasin som sätter begränsningarna!

20130128-084156.jpg

x Logo: Shield
This Site Is Protected By
Shield