Är din hund så rädd för något att det hindrar er från att ha roligt? Kan ni inte gå en viss väg för att hunden är rädd att gå förbi något föremål eller djur? Har du tappat hoppet om agility eller är det svårt att tävla för att det finns just ett enda hinder som förstör ? Om bara inte gungan fanns eller om hunden inte behövde klättra högt upp på balansen eller A-hindret och slapp gå igenom säcken så skulle kanske allt fungera bra för er på träning och tävling kanske du tänkt?

Ge inte upp! Det GÅR att lära hundar att klara dessa hinder även om de är rädda. Det är inget ovanligt problem och rädslor går att jobba med. Det krävs väldigt mycket tålamod och varsamhet i träningen och du måste ha en bra träningsplanering som bygger på en successiv stegring av momenten, i väldigt små steg.
Man får aldrig tvinga hunden! Det riskerar bara att öka på rädslan.
Man måste även jobba med att skapa en positiv känsla hos hunden (och föraren i många fall..) för hindret.

Ibland kan första steget vara att bara kunna få hunden att gå runt hindret och tycka att det är toppen. Jag jobbar mycket med att bryta upp momenten i väldigt små delar, göra det lättare för hunden att lyckas och att aldrig gå vidare med större svårigheter innan hunden verkligen är självsäker och trygg med steget innan.
Jag och min hund Izor som jag hade tidigare, var med i ett nummer av tidningen Härliga Hund där vi demonstrerade hur man kan träna på olika typer av rädslor. Tex hur
man kan jobba med en hund som är rädd att få på halt underlag. Vi börjar då träningen med att hunden bara ska kunna trampa på en liten bit av olika sorters underlag, tex en liten ruta av en presenning eller plastgolv.

Jag kommer gärna och hjälper dig med
din hund genom enskild träning med problem med rädsla, oavsett om rädslan består av något agilityhinder, djur eller läskiga miljöer.
Jag håller till kring Göteborg, Borås, Mark, och närliggande kommuner.
Jag föredrar om vi kan använda klickerträning eftersom det brukar bli så mycket tydligare för hunden men det är inget måste.

Se mer info på kontaktsidan!

20120904-083409.jpg

x Logo: Shield
This Site Is Protected By
Shield